Josef Sepp i Martina Kröll , którzy z pomocą tak świetnego zespołu ludzi przekształcili 14-to wieczne zabudowania rodzinnego majątku w nowoczesne, ale klimatyczne miejsce.
Wszystkie elementy wyposażenia zaprojektowano specjalnie do tego obiektu. W każdym najmniejszym elemencie widać dbałość i poszanowanie dla natury. Jestem pełna podziwu dla tego projektu bo jest przykładem wspaniałej współpracy projektantów z inwestorami, która zaowocowała wspaniałym projektem.
Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że nigdy nie uzyska się takiego klimatu w hotelach sieciowych skrępowanych masą ograniczających przepisów i wytycznych, w których nie ma mowy o wykorzystywaniu potencjału miejsca ani innych kontekstów poza ekonomicznymi przesłankami i masą tabelek. Może narażę się kilku osobom z tej branży, ale póki co nie ma na świcie przykładu świetnego designu i uzyskania wartości dodanej poprzez dobry projekt w hotelach wyposażanych (podkreślam - wyposażanych nie projektowanych!) przez pion zarządzający i doradców hotelowych a nie profesjonalnych projektantów. Pozostawiam to pod rozwagę zainteresowanym. Widać na szczęscie pierwsze jaskółki zmian i na tym rynku też niebawem coś musi się zmienić. Piszę to z punktu widzenia projektanta hoteli, bo żal mi kiedy na przeciętnej stronie internetowej hotelu nie znajduję nazwiska współtworzących wizerunek tych obiektów projektantów i architektów ale za to nazwisko szefa kuchni już tak!
Popatrzcie i oceńcie sami.